Eset Endpoint Encryption

ESET Endpoint Encryption is een eenvoudig te gebruiken versleutelingstool voor grote en kleine bedrijven, die volledige schijfversleuteling (FDE - Full Disk Encryption), bestands- / mapversleuteling, e-mailversleuteling en USB-versleuteling ondersteunt.

Waarom

Het versleutelen van je Desktops, Notebooke en Servers (Endpoint-encryptie) is een essentieel hulpmiddel voor gegevensbeveiliging.  Door het versleutelen van bestanden en schijven op de endpoint-apparaten van de organisatie  wordt voorkomen dat de gegevens leesbaar en misbruikt worden, mochten deze apparaten in verkeerde handen vallen.

 

Hoe meer werknemers buiten de muren van je organisatie actief zijn, hoe hoger het risico wordt op verloren of gestolen apparaten.

Thuiswerk, externe medewerkers of reizende gebruikers zijn de norm geworden voor de meeste bedrijven. Werknemers werken nu in coffeeshops of werken, vanwege reizen, op luchthavens. Maar hoe meer werknemers op afstand je hebt, hoe groter het risico op verloren of gestolen apparaten. Organisaties hoeven zich niet alleen zorgen te maken over verloren of gestolen apparaten, ze moeten ook nadenken over het proces van het beëindigen van externe gebruikers. In tegenstelling tot andere producten kan je met ESET Endpoint Encryption de laptop van een externe werknemer binnen enkele seconden na verbinding met internet uitschakelen , zonder dat je hoeft te wachten tot ze verbinding maken met de VPN of het bedrijfsnetwerk.

 

Data Breaches - dataverlies - data lekken

Dagelijks is er een toenemend aantal datalekken. Wanneer versleuteling niet is geïmplementeerd, lopen de gegevens het risico openbaar te worden gemaakt of te worden gebruikt voor kwaadaardige doeleinden. Alle organisaties hebben gevoelige gegevens zoals klantenlijsten, bedrijfseigen informatie, verkoopgerelateerde gegevens, personeel en HR-informatie en die worden best goed beschermd. Door een encryptie-oplossing te implementeren, maak je  het hackers onmogelijk om de gegevens die ze hebben kunnen bemachtigen te lezen. Denk niet dat hackers het alleen gemunt hebben op topindustrieën, de gezondheidszorg en de publieke sector. Recente ransomware aanvallen hebben aangetoond dat steeds meer kleine organisaties het slachtoffer worden, net omdat we minder aandacht en geld besteden aan voldoende bescherming.

 

Producten